2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Toró: a tavasz feladata megtalálni a Néppárt polgármester-jelöltjeit

2012. január 05. 18:04, utolsó frissítés: 18:07

"Mindent a maga idejében, a tavasz feladata megtalálni a polgármester-jelölteket" - jelentette ki Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt megbízott elnöke mai sajtótájékoztatóján arra vonatkozó kérdésünkre, hogy a Néppárt várhatóan mikor nevesíti a polgármesteri tisztséget megpályázó jelöltjeit.


Toró kritizálta a helyhatósági és a parlamenti választások összevonását illető döntést, mert szerinte ez az intézkedés demokrácia-deficitet visz be a közéletbe. Másrészt viszont örvendetesnek találta azt, hogy a helyhatósági választások megszervezése őszre tolódik. Mint kifejtette, egy új párt szervezése kapcsán minden hét vagy hónap számít, most az EMNP-nek egy teljes szervezeti hálót kell kiépítenie.

"Ez a fél év, ami rendelkezésünkre áll, arra is jó lehet, hogy igényesen tudjuk kiválasztani a jelölteket" - mondta. Rámutatott, mivel az erdélyi magyar lakosság számaránya régiónként változik, ezért mindenhol más és más megoldásokat kell kitalálni annak érdekében, hogy a magyar képviselet biztosított legyen a többnyire magyarlakta településeken. Ez pedig azt feltételezi, hogy bizonyos helyeken a magyar politikai szervezetekkel való együttműködés kerül előtérbe. "Az együttműködésre mi készen állunk. Amúgy örömmel nyugtáztam, hogy végre sok-sok negatív kijelentés után az RMDSZ főtitkára is elismerte azt, hogy valamelyik fórumukon eldöntik, hogy hogyan működnek együtt más politikai szereplőkkel. Remélem, hogy ez nemcsak retorika az RMDSZ részéről, hanem komolyan is gondolják ezt" - mondta az EMNP megbízott elnöke. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS