2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Örülhetnek a síelők: a hétvégén jön a havazás

2012. január 06. 14:12, utolsó frissítés: 17:05

A következő két napban havazni fog a hegyvidéken, a Székelyföldön, Brassó megyében és Moldvában. Sőt, az Országos Meteorológiai Intézet a hóvihar, erős szél miatt figyelmeztetést is kibocsátott, amely ma 18 órától holnap 18 óráig marad érvényben. A szél főként a hegyvidéken erősödik fel, akár az óránkénti 90 kilométeres sebességet is elérheti és így hóviharokat okozhat. Az ország déli és dél-keleti részén inkább eső várható.

A napokban a tél egyre inkább érezteti jelenlétét: jövő héten országszerte fagypont alá süllyed éjszakánként a hőmérséklet, a nappali hőmérsékletek pedig alig haladják meg a nulla fokot.

Szombaton esni fog az ország déli és keleti részén, a szél is már csak ezeken a részeken erősödik fel. Holnap Csíkszereda lesz az ország leghűvösebb pontja, -1 fokot mérhetnek az itt lakók, ehhez képest a tengerparton 7 fok várható.

Vasárnap országszerte borús lesz az ég, többnyire havazás, kisebb területeken havas eső várható. A lehűlés tovább fokozódik, az éjszakai hőmérsékletek kivétel nélkül fagypont alattiak lesznek, nappal az erdélyi medencékben lesz a leghűvösebb: -4 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani, az ország többi részén sem enyhül számottevően az idő, délen legtöbb 6 fok lesz mérhető. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS