2023. február 9. csütörtökAbigél, Alex
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Emil Boc elfogadta Raed Arafat lemondását

2012. január 10. 16:09, utolsó frissítés: 2012. január 11. 15:01

Emil Boc miniszterelnök aláírta Raed Arafat kérelmét, miszerint lemond az egészségügyi minisztériumban betöltött helyettes államtitkári tisztségéről. Ezzel hivatalossá vált a helyettes államtitkár lemondása. Raed Arafat mai sajtótájékoztatóján döntését azzal indokolta, hogy nem töltheti be többé ezt a tisztséget a szaktárcánál, ugyanis álláspontja a sürgősségi ellátás tervezett jövőjét illetően nem egyezik a minisztérium hivatalos álláspontjával. A leköszönő helyettes államtitkár szerint az új egészségügyi kerettörvény-tervezet azon előírása, miszerint a jövőben a magánszféra számára is lehetővé válik a sürgősségi ellátás biztosítása, kedvezőtlenül befolyásolja a romániai sürgősségi ellátást.


A lemondott helyettes államtitkár a téma kapcsán hétfő este a Realitatea hírtelevízió élő adásában telefonos vitát folytatott Traian Băsescu államfővel, aki azzal vádolta a Rohammentőszolgálat (SMURD) alapítóját, hogy akadályozza az egészségügyi reformot és félretájékoztatja a közvéleményt a készülő kerettörvény sürgősségi ellátásra vonatkozó fejezetével kapcsolatosan.

„Erkölcsi kötelességem, hogy lemondjak ilyen körülmények között, bár többen felhívtak telefonon és kérték, hogy maradjak, mivel a rendszeren belül hatékonyabb lépéseket tehetek a sürgősségi ellátás jelenlegi formájában való megőrzése érdekében. Nem maradhatok, annál is inkább, hogy ebben a kérdésben véleményem nem egyezik a szaktárca hivatalos álláspontjával” – nyilatkozta Raed Arafat leköszönő helyettes államtitkár.

„Sajnálattal vettem tudomásul Raed Arafat úr döntését, de el kellett fogadnom a lemondását” – nyilatkozta Ritli László egészségügyi miniszter, miután hosszasan egyeztetett a helyettes államtitkárral, de nem sikerült meggyőznie, hogy döntését megváltoztassa. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS