2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Marosvásárhely: az RMDSZ ellen, az EMNP/EMNT-vel szövetkezne a helyi MPP

2012. február 07. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

Az MPP Maros megyei szervezete felkéri az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács helyi és országos szervezetét és ezeknek a struktúráknak vezetőit, hogy mihamarabb csatlakozzanak az általuk kezdeményezte Polgári Koalícióhoz, és találjanak egy közös, pártok felett álló közös jelöltet, aki képes megnyerni a marosvásárhelyi polgármesteri választást. A polgáriak úgy vélik, az RMDSZ-t pártszempontok vezérlik, hiszen a "szövetség a tőle megszokott arroganciával rúgta fel a marosvásárhelyi polgármesterjelölt-állítás körül kialakítandó konszenzus írott és íratlan szabályait" - írják közleményükben.

Ugyanakkor üdvözlik az EMNT és az EMNP országos vezetőinek felhívását, mely szerint független polgármester-jelöltet kell indítani Marosvásárhelyen.

Megállapítják, az EMNP/EMNT és az MPP alapelvei egybecsengenek a polgármester-jelölt kiválasztása ügyében, így mindössze a közös jelölt megtalálása van hátra. A Polgári Koalíció egyik céljaként Marosvásárhely polgármesteri székének magyar jelölt általi megszerzését, másik céljaként pedig "az RMDSZ vezetősége által megtestesített posztkommunista, monolitikus politikai tömb hatalmának megtörését" jelölték meg.

"Meggyőződésünk, hogy a politikai alakulatok mellett a polgári, keresztény eszmék mentén elkötelezett civil szervezeteket is tömörítő koalíció nem csak Marosvásárhely, de az egész erdélyi magyar jobboldal újraszületésének lehetőségét is magában hordozza" - írja a polgáriak nevében László György, az MPP maros megyei elnöke. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS