2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bemutatták a Kolozsvárra szállítandó villamosokat

2012. február 15. 20:01, utolsó frissítés: 20:09

Bemutatta a lengyel PESA cég a Swing nevű villamosmodelljét, ebből a modellből kellene tucatnyinak Kolozsvárra érkeznie, amennyiben a polgármesteri hivatal aláírja a közbeszerzési szerződést.


A közbeszerzési eljárás lebonyolítása akadozik: az Astra Vagoane megóvta a Fellebbezés-elbírálási Országos Tanácsnál (CNSC) a polgármesteri hivatalnak a lengyel cégre eső döntését: lépését azzal indokolta, hogy a lengyel cég által szállítandó villamosok hat ajtóval rendelkeznek, miközben a közbeszerzési kiírás négyajtós szerelvények beszerzésére vonatkozott. A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal azonban megfellebbezte a Kolozs Megyei Fellebbviteli Bíróságon a CNSC döntését, mely szerint újra kell elemezni a közbeszerzési eljárást.

A szerelvényekről egy 3D-s filmet mutattak be.A villamosok korszerű felszereléséhez hozzátartoznak a beszerelt monitorok is, amelyek az utasok közérdekű információval való ellátását szolgálnák. A polgármesteri hivatal ibolyaszínű vagy szürke villamosokat rendelne. Az áfa nélkül egyenként 6,4 millió lejbe kerülő Swing típusú szerelvények például Szeged lakosságának is a szolgálatára állnak.

(citynews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS