2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Érvénytelennek bizonyult az MCSMSZ szombati küldöttgyűlése

2012. március 10. 13:36, utolsó frissítés: 2012. március 12. 09:37

Érvénytelennek bizonyult a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) mai lábnyiki küldöttgyűlése, mivel az alapszabályzat értelmében legalább 15 település szervezeteinek küldöttjei kellett volna jelen legyenek, de csak négy településről érkeztek érvényes mandátummal.


A résztvevők és az MCSMSZ lemondott vezetősége úgy döntött, április végéig – ekkor jár le ugyanis az oktatási program felügyeletével átmenetileg megbízott Romániai Magyar Pedagógusszövetség (RMPSZ) megbízatása – ismét összehív egy küldöttgyűlést. Addig pedig megszervezik a helyi tagszervezetek gyűléseit és megújítják a tagságot, mivel jelenleg az MCSMSZ-nek hivatalosan 20 tagja van.

A gyűlésen egyébként mintegy negyvenen vettek részt. Jelen volt több meghívott is, köztük Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete, Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, Petrás Róbert, a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány (AMMOA) képviselője, Duma András, a Szeret-Klézse Alapítvány elnöke, a Csángó Tanács képviselője.

A résztvevők informális, „folyosói beszélgetéseken” – a helyszínként szolgáló tanári lakás udvarán – beszélgettek a csángó oktatási program és az MCSMSZ jövőjéről, és a továbbiakban is folyamatosan egyeztetnek majd. Egyetértettek abban, hogy elsősorban a gyerekek érdekében, fontos lenne, hogyha az oktatási program ideiglenes vezetésével megbízott RMPSZ nem csak áprilisig, hanem a tanév végéig vállalná ezt a megbízást, és júniusig tovább vinné a mandátumát. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS