2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kelemen Hunor: a PDL elfogadta a MOGYE-ügy kormányhatározattal való rendezését

2012. március 12. 11:45, utolsó frissítés: 11:45

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügyében a PDL a mai koalíciós ülésen elfogadta az RMDSZ álláspontját, hogy a törvényt annak szellemében alkalmazzuk, és ennek egyetlen módja van: az, hogy kormányhatározattal létrehozzuk a magyar fakultásokat – számolt be a Transindexnek Kelemen Hunor.


Az RMDSZ elnöke elmondta: hétfőn délben találkoznak Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnökkel, akivel a határozat szövegéről fognak egyeztetni, hogy a keddi kormányülésre elő tudják készíteni elfogadásra. Kérdésünkre, hogy a miniszterelnök esetleg gördíthet-e valamilyen akadályt a határozat elfogadásának útjába, Kelemen Hunor úgy vélekedett: „nem hiszem, hogy erre sor kerülne, a miniszterelnök már korábban közölte, hogy ebben a kérdésben elfogadja a koalíció álláspontját”.

Kelemen hozzátette: a határozatról szóló döntést hosszú vita előzte meg, amelynek során az RMDSZ ismételten egyértelművé tette, hogy ha nem képesek alkalmazni a törvényeket, akkor nincs értelme a közös kormányzásnak. A PDL, ígéretéhez híven, mandátummal érkezett a mai koalíciós ülésre, és ez arról szólt, hogy egyetértenek azzal, hogy a törvényt alkalmazni kell, és a törvény betűje szerint és annak szellemében akarják rendezni az ügyet – számolt be a szövetségi elnök. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS