2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Holnap szavazzák meg a MOGYE ügyét rendező kormányhatározatot

2012. március 12. 13:49, utolsó frissítés: 13:49

Megállapodott Kelemen Hunor RMDSZ-elnök Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnökkel a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar fakultásainak létrehozásáról rendelkező kormányhatározat végleges szövegéről.


A határozatot, amellyel a törvény betartására kényszerítik a magyar fakultások létrehozását mostanáig blokkoló MOGYE-vezetést, a holnapi kormányülésen fogadják el.

A PDL a mai koalíciós ülésen elfogadta az RMDSZ álláspontját, hogy a törvényt annak szellemében alkalmazzuk, és ennek egyetlen módja van: az, hogy kormányhatározattal létrehozzuk a magyar fakultásokat – számolt be korábban a Transindexnek Kelemen Hunor.

Kelemen hozzátette: a határozatról szóló döntést hosszú vita előzte meg, amelynek során az RMDSZ ismételten egyértelművé tette, hogy ha nem képesek alkalmazni a törvényeket, akkor nincs értelme a közös kormányzásnak. A PDL, ígéretéhez híven, mandátummal érkezett a mai koalíciós ülésre, és ez arról szólt, hogy egyetértenek azzal, hogy a törvényt alkalmazni kell, és a törvény betűje szerint és annak szellemében akarják rendezni az ügyet – számolt be a szövetségi elnök. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS