2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dan Voiculescu szerint ha az RMDSZ zsarolja a PDL-t, az ellenzéknek ideiglenesen fel kell függesztenie a bojkottot

2012. március 13. 15:07, utolsó frissítés: 15:07

Dan Voiculescu, a Konzervatív Párt alapító elnöke szerint a Szociál-liberális Szövetségnek (USL) véget kell vetnie a bojkottnak arra az időre, míg az RMDSZ zsarolja a PDL-t annak érdekében, hogy a kormány elfogadja a kormányhatározatot, amelynek értelmében egy új fakultás jöhet létre a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Voiculescu szerint így okafogyottá válna az RMDSZ tiltakozása.

A konzervatív párti szenátor szerint a jelenlegi kormánykoalícióra jellemző az, hogy az RMDSZ zsarolja a koalíciós partnerét, hogy belekényszerítse a MOGYE-n egy új, magyar kar létrehozására vonatozó döntés elfogadásába.

"A zsarolás tartotta össze Traina Basescut, a PDL-t, az UNPR-t és az RMDSZ-t. Nagy a valószínűsége annak, hogy a PDL beadja a derekát, úgy, ahogy a történelem és a földrajz anyanyelven való oktatása ügyében tette. Traian Basescu pedig 7 éve bármilyen kompromisszumra hajlandó annak érdekében, hogy hatalmát megtarthassa" - írja egy blogbejegyzésében Voiculescu.

A politikus szerint az USL-nek azért kellene részt vennie a parlamenti ülésen, hogy bebizonyítsa, nem akkor válik működésképtelenné a parlament, amikor ezt az RMDSZ óhajtja. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS