2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ultimátumot adott a magyar pártoknak Vass Levente: ha nem fognak össze, visszalép

2012. április 05. 15:58, utolsó frissítés: 16:48

A szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben Vass Levente azzal indokolja döntését, hogy a vásárhelyi politikai megosztottság miatt nem remélheti, hogy valós esélyei legyenek, annál is inkább, mert korábban jelezte, csak abban az esetben indul, ha magyar összefogás jelöltje lehet. “Nem vehetem vissza az adott szavamat, vagyis azt, hogy csak abban az esetben vállalhatom felelősen a megmérettetést, ha a közösen támogatott jelölt morális és politikai biztonságával állhatok Marosvásárhely polgárai elé” — fogalmaz Vass Levente.


MAROSVÁSÁRHELYI POLGÁRMESTERJELÖLTEK

» Marosvásárhely: RMDSZ-es személyt támogatna az MPP és az EMNT a polgármesteri tisztség kapcsán

» Közös polgármester-indítás Marosvásárhelyen: neheztel az RMDSZ-re az EMNT

» Marosvásárhely: Dr. Vass Levente az EMNT polgármesterjelöltje

» Vass Levente visszautasította az egészségügyi tárcát, inkább Marosvásárhely polgármestere lenne

» Smaranda Enache: Én vagyok Dorin Florea legesélyesebb kihívója

» Vass Levente az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje

» Vass Levente az MPP támogatására vár

» Dorin Florea: Csegzitől jobban tartottam

» Marosvásárhely: az MPP nem támogatja Vass Leventét

» Vass Leventét nem ijesztette el Szász Jenő bejelentése

» Kérdezz Vass Leventétől!

» Tőkés: Vass Levente kizárólag az RMDSZ saját polgármesterjelöltje

» Marosvásárhelyi közös polgármester-jelölt: holnap lesz állásfoglalás

» Toró szerint nem elfogadható, hogy az RMDSZ kisajátítsa Vass Leventét

» Zűrzavar a marosvásárhelyi magyar polgármester-jelölt ügye körül

» TRANSFÓRUM: Vass Levente válaszol a Transindex-olvasók kérdéseire

» Tőkés László nyilatkozata a marosvásárhelyi polgármester-választás tárgyában

» KOVÁCS PÉTER: Mit fog írni a szobor talapzatán: a forradalom szikrája vagy bukott politikus?

» DEMETER SZILÁRD: Számtan. Válasz Kovács Péternek

» BALÁZSI-PÁL ELŐD: Tőkés és az ügyszerű nemzeti politika, írásban

» Marosvásárhely: megegyezett az RMDSZ és az EMNT

» Ultimátumot adott a magyar pártoknak Vass Levente: ha nem fognak össze, visszalép

» Értesülések: Frunda vagy Pető András indulhat Vass Levente helyett Marosvásárhelyen

» Hivatalos: Frunda György az RMDSZ polgármesterjelöltje Marosvásárhelyen

további közviták »
Mint ismeretes, Vass Levente a helyi EMNP polgármester jelöltjeként került képbe Marosvásárhelyen, később a közös jelölt státusról voltak egyeztetések, majd az RMDSZ hivatalos, listás jelöltjeként kezelte, így EMNP-s támogatottsága vitatott kérdés mindmáig. (hírszerk.)

A közlemény teljes szövege itt olvasható:

Szó Marosvásárhely magyar vezetőihez!
Kedves Barátaim! Kedves Marosvásárhelyiek!

Kiváltságosnak érzem magam, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos vezetői és helyi vezetőinek egy része felkarolták elképzeléseimet, és úgy tekintenek rám, mint a szövetség marosvásárhelyi polgármester jelöltjére.

Tudom, az EMNT(P) is támogat. Az utóbbi hónapok számos tanulsággal jártak a számomra és megerősítettek abban a hitemben, hogy ez a város kivételes szellemi adottságokkal rendelkezik, mindössze csak arra van szükség, hogy legjobbjai végre esélyt kaphassanak. A magam részéről ezt az esélyt megkaptam, de el kell ismerjem, vegyesek az érzelmeim, mert az így kapott esélyt sokszor éreztem valótlannak.

Az, amit pár hónapja a magyarok jelöltjeként mondok, hiteles volt és igaz volt! Azért, mert az értelmiségiek, egyháziak, az egyszerű emberek, politikusaink közös céljaként hangzott. Ugyanazok a szavak, a mostanra kialakult áldatlan megosztottságban ugyanúgy csengenek, de már mást jelentenek.

Hiszek abban, hogy lehet Marosvásárhelynek egy olyan polgármestere, aki visszaadja a magyaroknak és a városnak kijáró méltóságot, hozzájárulhat polgárai kölcsönös bizalmának megerősítéséhez. Ehhez viszont kell a magyar egység!

Nem tudok számot adni azoknak az embereknek, akik az utcán odajönnek hozzám, barátaimnak, vagy éppen a barátaim barátainak arról, miért különbözik a vásárhelyi magyarok érdeke, vagyis az egységes jelöltállítás egyértelműsége a politikai érdekektől, ami több jelöltet, kevesebb szavazót és közösségi kudarcot jelent. Nem vehetem vissza az adott szavamat, vagyis azt, hogy csak abban az esetben vállalhatom felelősen a megmérettetést, ha a közösen támogatott jelölt morális és politikai biztonságával állhatok Marosvásárhely polgárai elé.

Közösségi céljaink érdekében, ha kellett “bokáztam politikailag”, de nem tudok azonosulni a feltételek nélküli főhajtással, idényi tehetetlenséggel és egy megosztott közösség jelöltjének szerepével, már csak azért sem, mert ez a marosvásárhelyi szavazóim és önmagam biztos megtévesztésével lenne egyenértékű.

Értékelem és hiszek politikai alakulatom, az RMDSZ sikereiben és tapasztalatában, a marosvásárhelyi EMNP óhajtó igyekezetében. Önökkel együtt hiszek Marosvásárhely és a mi esélyeinkben, amely egy választási szövetség, vagy akár az együttműködés bármilyen kinyilvánított formájában megvalósulhat. Tudom, sokat kérek! A közösségünk építésének lehetőségét, munkánk kölcsönös elismerését kérem, érzelemmentes valós esélyt kérek, és a magam részéről azzal az elégtétellel állhatok majd a vásárhelyiek elé, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy valaki, legyek ez én, vagy más személy, egységesen képviselhet minket!

Hitünk és bizakodásunk legnagyobb próbatétele a Húsvét. Én hiszem a húsvét tanúságát, hiszem a folytonosan új kezdet lehetőségeit, hiszek Marosvásárhely jövőjében! Ezt kívánom minden marosvásárhelyinek!

Dr. Vass Levente

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS