2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felfüggesztette a bíróság a MOGYE-határozat életbe léptetését

2012. május 04. 16:10, utolsó frissítés: 2012. május 05. 09:10

Felfüggesztette a Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróság a magyar főkar létrehozásra vonatkozó kormányhatározat életbe léptetését. A bíróság döntésével a MOGYE vezetősége ez irányú keresetének adott helyet.

Anuţa Duşa, a Marosvásárhely Fellebbviteli Bíróság szóvivője elmondta, a március 27-én kibocsátott kormányrendelet életbe léptetése ellen benyújtott keresetet ugyan jóváhagyta a bíróság, de felfolyamodványban a határozat kiközlésétől számított öt napon belül megtámadható.

A kormányhatározat gyakorlatba ültetése ellen egy egyesület is benyújtott egy keresetet, azonban az első tárgyalási időpontot december 6-ra tűzte ki a bíróság.

Az egyetem chartája ellen benyújtott keresetet is ma kellett volna megvitatnia a bíróságnak, azonban ezt az ügyet május 11-re halasztották.

dr. Szabó Béla, a MOGYE professzora megkeresésünkre elmondta, az indoklás hiányában nem tud az ügyről nyilatkozni, azonban azt megjegyezte, úgy tűnik, a román igazságszolgáltatás, főleg a marosvásárhelyi ebben az ügyben "nagyon gyorsan és hathatósan működik". (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS