2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen: az RMDSZ ragaszkodik a tanügyi törvény alkalmazásához

2012. május 07. 09:52, utolsó frissítés: 11:37

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szerint a MOGYE magyar-angol karát létrehozó kormányhatározat felfüggesztéséről szóló bírósági döntés után szükségtelenné vált, hogy a várhatóan hétfőn beiktatandó Ponta-kormány határozatot hozzon a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügyében.

A Mediafax hírügynökségnek nyilatkozva a politikus nem kívánta kommentálni a Marosvásárhelyi Táblabíróság pénteki döntését, amelyben a bíróság felfüggesztette a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar-angol karát létrehozó kormányhatározatot.

Azonban hozzátette, "ha a bíróság felfüggeszti a kisebbség szerzett jogait, ez azt jelenti, hogy mindent le lehet rombolni pár óra alatt, ami 22 év alatt felépült". Kelemen Hunor elmondta, a marosvásárhelyi táblabírósági döntés után immár szükségtelenné vált, hogy újabb kormányhatározatot bocsássanak ki a MOGYE ügyében.

Az RMDSZ elnöke arra utalt, hogy Victor Ponta, a várhatóan hétfő este beiktatandó kormány kijelölt miniszterelnöke korábban azt mondta, kormánya első határozata a MOGYE magyar-angol karát létrehozó, az Ungureanu-kormány által hozott kormányhatározatot hatálytalanítja majd. Kelemen Hunor hangsúlyozta, az RMDSZ továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy alkalmazzák a tanügyi törvényt, és a hétfőn beiktatandó kormányt is megpróbálja meggyőzni erről. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS