2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MOGYE-ügyben tárgyal az új tanügyminiszter

2012. május 10. 13:55, utolsó frissítés: 14:01

Csütörtökön délben megérkezett a tanügyminiszter a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre (MOGYE), hogy a magyar fakultás ügyéről tárgyaljon a román és a magyar oktatókkal – írja a Realitatea.

Ioan Mang korábban kijelentette, „mindenkit kielégítő” megoldáson kell gondolkozni, mely egyszersmind tiszteletben tartja a marosvásárhelyi táblabíróság döntését a MOGYE magyar és angol nyelvű orvosi és gyógyszerészeti karát létrehozó kormányhatározat felfüggesztéséről.

A tárcavezető kijelentette, a BBTE jó példa lehet a konfliktus rendezésére. Hozzátette, a diákok magyarul szeretnének tanulni, azonban nem ragaszkodnak feltétlenül a magyar fakultáshoz.

Mang először Constantin Copotoiuval, a MOGYE szenátusának elnökével, valamint Leonard Azamfirei rektorral tárgyalt. Később találkozni fog a magyar tanárokkal, valamint a diákok képviselőivel is.

Bár Andrei Marga külügyminisztert, a BBTE volt rektorát is várták Marosvásárhelyre, a tisztségviselő nincsen jelen a tárgyalásokon. (realitatea.net)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS