2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kigyulladt egy magyarországi zarándokokat szállító autóbusz Maros megyében

2012. május 25. 15:08, utolsó frissítés: 15:12

A Maros megyei Balavásár közelében pénteken délelőtt kigyulladt egy magyarországi zarándokokat szállító autóbusz, az első hírek szerint a tűznek nincsenek sérültjei.


Az Agerpres hírügynökség közlése szerint a magyar rendszámú autóbusz a csíksomlyói búcsúra szállított zarándokokat, amikor a Maros megyei Balavásár és Kelementelke között kigyulladt. Az utasoknak sikerült még az előtt elhagyniuk a járművet, mielőtt még a lángok elterjedtek volna.

Sagyebó István, Balavásár polgármestere az MTI-nek elmondta, személyesen is járt a helyszínen. Tájékoztatása szerint budapesti zarándokok utaztak az autóbuszon. "Az utaslistát ellenőriztük, meggyőződtünk, hogy mindenki leszállt a buszról" - nyilatkozta a polgármester. Hozzátette, a csomagok egy részét azonban nem sikerült megmenekíteni. "Az oldalsó csomagtérből sikerült kiszedni a csomagokat, de a motorhoz közelebb levő hátsó pótcsomagtartóban megégtek, vagy megsérültek a csomagok" - nyilatkozta a polgármester.

Máté Domokos balavásári önkéntes tűzoltó elsőként érkezett a helyszínre a bejelentés után négy perccel. Az MTI-nek elmondta, annyira gyorsan terjedt a tűz, hogy nem tudták megakadályozni a busz teljes kiégését. A tűzoltó úgy értesült, hogy az utasokért Csíkszeredából küldenek másik autóbuszt.
(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS