2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Büntetőfeljelentést tesz az EMNP a négynyelvű táblája eltávolítása miatt

2012. május 30. 22:32, utolsó frissítés: 23:19

Büntetőfeljelentést tesz a kolozsvári ügyészségen az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezete a szászfenesi polgármesteri hivatal ellen, amiért az jogtalanul távolíttatta el a Néppárt kolozsvári szervezete által három órával korábban felszerelt és felavatott többnyelvű reklámpannót – jelentette be Gergely Balázs, a Néppárt kolozsvári szervezetének polgármesterjelöltje a ma délután tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Szőcs Sándor ügyvéd szerint a szászfenesi polgármesteri hivatal három rendben követett el bűncselekményt, mikor eltávolíttatta a választási kampányanyagnak minősülő többnyelvű óriásplakátot: lopás, magántulajdon megrongálása és hatalommal való visszaélés terheli a szászfenesi közigazgatási hatóságot.
A közigazgatásilag Szászfeneshez tartozó területre kihelyezett többnyelvű helységnév- és üdvözlőtáblát az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezete ma délben 12 órakor avatta fel a sajtó jelenlétében. Az üdvözlőszöveget négy nyelven – román, magyar, német, roma – tartalmazó tábla gyártását az Erdélyi Magyar Néppárt rendelte meg, és törvényesen bérelte a reklámfelületet, ahová kihelyezték az óriásplakátot. Az avatás után közel két órával a szászfenesi polgármesteri hivatal utasítására a közigazgatási hivatal alkalmazottai távolították el azt a reklámfelületként szolgáló acélállványról. A tábla leszerelésénél jelen volt a rendőrség is, a rendőrök jegyzőkönyvbe iktatták a tábla eltávolítását. Az Erdélyi Magyar Néppárt az óriásplakát visszaszolgáltatását követeli és kéri a rongálás miatti károk megtérítését is.

Újságírói kérdésre Szászfenes polgármestere beismerte, hogy az ő utasítására szerelték le a hivatal alkalmazottai az óriásplakátot. Döntését azzal indokolta, hogy nem tudta, a reklámfelületet bérlő cég kifizette-e a reklámfelület illetékét. (EMNP sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS