2020. november 28. szombatStefánia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Visszakerült Kolozsvár szászfenesi bejáratához az EMNP többnyelvű pannója

2012. május 31. 18:33, utolsó frissítés: 18:33

A szászfenesi polgármesteri hivatal visszahelyeztette az EMNP Kolozsvár határába kihelyezett négynyelvű választási plakátját – olvasható a párt közleményében. „Emberemlékezet óta nem volt arra példa Kolozs megyében, hogy az illetékes hatóságok beismerjék tévedésüket, jelen esetben azt, hogy a helyi önkormányzat jogtalanul tulajdonította el az EMNP kolozsvári szervezete által kihelyezett többnyelvű óriásplakátot, és jóvá is tegyék azt” - áll a dokumentumban.


A közlemény szerint az a tény, hogy a szászfenesi polgármester kezdeményezésére és rendőri felügyelettel szerelték le a tegnap délután a táblát, azt mutatja, hogy a hatóságok még mindig képtelenek normálisan viszonyulni a magyar közösség jogos elvárásaihoz.

„Az EMNP Kolozs megyei szervezete nem saját érdemeként, hanem a város többnemzetiségű lakossága iránt kifejezett tiszteletként és Kolozsvár szellemiségének sikereként könyveli el a tábla visszaállítását. A szervezet addig kívánja folytatni az elindított mozgalmat, amíg a kolozsvári önkormányzat érvényt nem szerez a 2002-ben meghozott tanácsi határozatának és Kolozsvár bejáratai nem kapnak hivatalosan is magyar nyelvű helységnévtáblákat” - zárul a dokumentum. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS