2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az Etikai Tanács Technikai Bizottsága szerint Ponta nem plagizált

2012. július 17. 09:48, utolsó frissítés: 10:03

Az Országos Etikai Tanács Technikai Bizottsága szerint a 2003-ban érvényben levő szabályzat szerint Victor Ponta doktori dolgozatában nem plagizált. A bizottság az első testület, amely véleményezte Ponta plágium-ügyét. Az álláspontot az Országos Etikai Tanács is kielemzi, és meghozza a végső döntést.


"Victor Ponta úr 2003-ban, nyilvánosan bemutatott doktori dolgozata tiszteletben tartja az akkori akadémiai követelményeket, és ezek betartása szempontjából összehasonlítható több, ugyanabban az évben keletkezett doktori dolgozattal.

A doktori dolgozat címe világos és a dolgozat megfelelően fejti ezt ki. A téma a doktorandusz és a doktori dolgozat vezetőjének akadémiai érdeklődésével megegyezik. A doktori dolgozat témája megfelelően strukturált, a kutatási terve is következetes. A módszertana összhangban van a 2003-ban érvényben levő normákkal és elfogadott gyakorlatokkal.

A kutatás újdonságokat és témába vágó elemzéseket tartalmaz. A szerző által használt bibliográfia a dolgozat végén van feltüntetve" - írja a Mediafax hírügynökség által idézett dokumentumban a bizottság. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS