2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USL Orbán Viktort okolja a magyarság alacsony részvételéért a referendumon

2012. július 29. 21:47, utolsó frissítés: 21:47

Az USL Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét teszi felelőssé amiatt, hogy a magyarlakta régiókban nagyon kevesen mentek el szavazni a referendumon.

A szociálliberálisok azért neheztelnek Orbánra, mert szombaton, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban a másnapi referendumra utalva reményét fejezte ki, hogy a romániai magyarok és románok jó döntést hoznak úgy, hogy egyáltalán nem döntenek.

Bogdan Niculescu Duvăz szociáldemokrata képviselő mai sajtótájékoztatóján azzal vádolta Orbánt, hogy a Tusványoson tett kijelentései miatt maradtak távol a magyarok az urnáktól. A képviselő szerint Orbán egyetlen céllal érkezett Tusványosra: demobilizálni jött. "Orbán kijelentése sokkal hatásosabbnak bizonyult az RMDSZ szavazásra való buzdításánál. Még a Maros és a Beszterce-Naszód megyei magyarokat is meggyőzte a magyar miniszterelnök" - vélekedett.

Victor Ponta miniszterelnök is megszólalt az ügyben: arra figyelmeztette magyar kollégáját, tartózkodjék attól, hogy a jövőben hasonló kijelentésekkel beavatkozzon Románia belügyeibe. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS