2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mikó-ügy: buszokkal szállítana tüntetőket Marosvásárhelyről Sepsiszergyörgyre a Maros Megyei RMDSZ

2012. augusztus 22. 11:26, utolsó frissítés: 11:33

Buszokat indít szeptember 1-jén Marosvásárhelyről a Mikó-ügy támogatására Sepsiszentgyörgyön megszervezendő tüntetésre az RMDSZ Maros megyei szervezete - tájékoztat a Kelemen Atilla elnök által aláírt közleményben a szervezet.


Az Igazság napja elnevezésű tüntetést a történelmi egyházak és az RMDSZ közösen szervezi, ennek keretében követeli a Mikó-ügy kapcsán az igazság, a törvény tiszteletben tartását. A szervezők az ország teljes területéről várják a tüntetőket, reményeik szerint tízezres tömeg vesz részt a megmozduláson.

"Ezúton felkérjük a Maros megyeieket, hogy minél nagyobb létszámban vegyenek részt a tiltakozási rendezvényen, jelenlétükkel erősítsék az igazságtalanság elleni küzdelmünket, hiszen a felháborító bánásmód és a közösségi ingatlanjaink visszaszolgáltatása az erdélyi magyarság közös ügye, amit csakis együtt, összehangolt fellépéssel tudunk megvédeni!" - írja közleményében a Maros megyei RMDSZ.

A buszok Marosvásárhelyről, reggel 6 órakor, a szervezet megyei székháza elől (Dózsa György utca 9. szám, Hangya épület) indulnak Sepsiszentgyörgyre. A szervezett utazás iránt érdeklődők a megyei székház titkárságán (Hangya épület, I. emelet) munkanapokon 8:00-16:00 óra között személyesen, vagy a 0265-264442 telefonszámon jelentkezhetnek.

"Fontos, hogy szeptember 1-jén, az Igazság napján, Sepsiszentgyörgyön, a lehető legtöbb erdélyi magyar méltóságteljesen követelje az igazság és a törvény tiszteletben tartását, tiltakozhasson az igazságtalanság ellen" - áll még a közleményben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS