2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az LMP is támogatja a Mikó-tüntetés résztvevőit

2012. augusztus 28. 15:19, utolsó frissítés: 15:19

Az LMP parlamenti frakciója tiszteletben tartja a román állam bíróságának függetlenségét, de a Székely Mikó Kollégium ügyében hozott ítéletet példátlannak és elfogadhatatlannak tartja. A képviselőcsoport támogatásáról biztosítja a szeptember 1-jén Sepsiszentgyörgyön tüntetőket – olvasható a párt közleményében.


Ebben Jávor Benedek frakcióvezető, illetve két képviselő, Dorosz Dávid és Ertsey Katalin emlékeztet arra, hogy a Székely Mikó Kollégium mint 150 éves tanintézmény a történelmi Háromszék egyik legnagyobb és legeredményesebb magyar tannyelvű gimnáziuma.

Hangsúlyozzák, hogy az LMP képviselőcsoportja minden segítséget megad mindazoknak, akik kiállnak a Székely Mikó Kollégium ügyéért, és szeptember 1-jén Sepsiszentgyörgyön részt vesznek az Igazság Napja elnevezésű tüntetésen.

Hozzáteszik, hogy pártcsaládjukon, az Európai Parlament zöld frakcióján keresztül uniós szinten is támogatni fogják Winkler Gyula, Sógor Csaba és Tőkés László EP-képviselők beadványát, hogy az EU is minél komolyabb figyelemmel kísérje az ügy további fejleményeit. Egyúttal az LMP felszólítja a magyar kormányt, hogy minden diplomáciai eszközzel támogassa a Székely Mikó Kollégium ügyét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS