2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mikó-tüntetés: útlezárásokra kell számítani Sepsiszentgyörgy központjában

2012. augusztus 31. 14:41, utolsó frissítés: 14:41

A szombatra tervezett Igazság Napja elnevezésű sepsiszentgyörgyi tömegdemonstráció szervezői felhívják a szervezetten, buszokkal érkezők figyelmét, hogy a Csíkszereda felől érkezők számára a Csíki utcai katolikus templomnál van a gyülekező, az autóbuszok pedig a katolikus templomtól a város bejárata fele és az Oltmező utcában parkolhatnak.


A Brassó, Kézdivásárhely és Kovászna felől érkezők a vasútállomás előtt gyülekeznek, az autóbuszok parkolhatnak a Păiuş David utcában a nagy körforgalmtól Brassó irányába. Az Előpatak és Illyefalva irányából érkezők a Székely Nemzeti Múzeumnál gyülekeznek, az autóbuszok a Kós Károly utcában a múzeumtól a város bejárata felé parkolhatnak.

A személyautókkal érkezőket arra kérik, számoljanak azzal, hogy Sepsiszentgyörgy központját lezárják, parkolási lehetőséget a belvárosi utcáktól távolabb, a kevésbé forgalmas városrészeken érdemes keresni. Ajánlják a Stadion és a Vadász utcai parkolókat.

Sepsiszentgyörgyön szeptember elsején, szombaton fél 12-kor megszólalnak a város harangjai, a hívek a saját felekezetük temploma előtt közös imát mondanak, majd onnan felvonulnak a Székely Mikó Kollégium elé, ahol 12-kor kezdődik a rendezvény. Elsőként Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspök-helyettese és Antal Árpád polgármester köszönti az egybegyűlteket, majd Pap Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Jakubinyi György, a gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye érseke, Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, Adorjáni Dezső, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke, Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke , Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke tart beszédet. Az Igazság Napja kiáltvány elfogadásával ér véget. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS