2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több ezer gyerek kap ingyenes tanszercsomagot

2012. szeptember 06. 14:56, utolsó frissítés: 16:34

Idén is tanszercsomagban részesülnek azok a diákok, akik bizonyítani tudják, hogy családjukban július hónap során az egy főre eső átlagjövedelem nem haladja meg az országos minimálbér felét, vagyis a 350 lejt. A rendelet az előkészítő osztályba iratkozottakra is érvényes.


A Hargita Megyei Tanfelügyelőség tavalyhoz képest idén 65 000 lejjel többet, 394 000 lejt kapott erre a célra a tanügyminisztériumtól, ebből 14 572 gyerek számára tudnak tanszercsomagot biztosítani – mondta el a Transindexnek Bartolf Hedvig főtanfelügyelő. Augusztus elején kötöttek szerződést a közbeszerzési eljárás nyertesével, egy kolozsvári céggel, amely öt különböző csomagot állít össze az előkészítő osztályosok, az elsősök, a 2-4. osztályosok, az 5-7. osztályosok és a nyolcadikosok számára. Az elemi iskolások 25 lej, az általános iskolások 30 lej értékben kapnak tanszereket.

Kerestély Irma kérdésünkre megerősítette, hogy a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséghez is megérkezett az erre a célra szánt pénzkeret, körülbelül 7000 gyerek számára tudnak tanszercsomagot biztosítani. A licitet már megszervezték, a diákok a tanévkezdés utáni időszakban fogják kézhez kapni a füzeteket, ceruzákat és egyéb eszközöket.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőségnek idén 501 500 lejt utalt át a tanügyminisztérium a tanszercsomagok összeállítására, közel 20.000 csomagot fognak szétosztani. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS