2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bukaresti Egyetem: Victor Ponta plagizált

2012. szeptember 12. 15:26, utolsó frissítés: 15:26

A Bukaresti Egyetem szenátusa ma vitatta meg a Victor Ponta jogi doktori dolgozata körül kialakult helyzetet. Az egyetem etikai tanácsának határozata alapján, amely szerint a kormányfő plagizált, és egy másik hasonló eredményre jutó szakértői jelentés alapján a testület úgy döntött: értesíti az oktatási minisztériumot, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket az ügyben.

Ezzel párhuzamosan az egyetem szenátusának egy másik bizottsága jogi szempontból elemzi annak a lehetőségét, hogy a felsőoktatási intézmény kérheti-e a szaktárcától a miniszterelnök doktori címének visszavonását.

Mircea Dumitru rektor szerint egyedül az oktatási minisztérium dönthet a kormányfő doktori címének visszavonásáról, mivel magas rangú állami tisztségviselőről van szó. Hozzátette, az etikai bizottság és egy háromtagú, a bukaresti, a strasbourgi és a sorbonne-i egyetem professzoraiból álló jogi bizottság egyértelműen megállapította a plágium tényét, és a jelentést jövő héten elküldik a szaktárcának.

Adrian Cioroianu, a történelem kar dékánja, aki jelen volt a mai ülésen, úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg egy hónap múlva döntés születik a plágiumügyben. Marin Preda, a szociológia kar dékánja, aki szintén részt vett a tanácskozáson, azt mondta, az egyetem jogi bizottsága arra a következtetésre jutott, hogy Victor Ponta plagizált. (mediafax/hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS