2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kovács Péter szerint megnehezíti a kampányt az Olosz elleni eljárás

2012. október 05. 12:35, utolsó frissítés: 12:35

Az RMDSZ főtitkára és a parlamenti választási kampányfőnöke szerint mindenkit, így Olosz Gergelyt is megilleti az ártatlanság vélelme, éppen ezért a DNA bűnvádi kezdeményezése nem befolyásolja a háromszéki politikus szenátori tisztségre való jelölését.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) szerdán, közleményben hozta nyilvánosságra: befolyással való üzérkedés miatt nyomoznak Olosz Gergely RMDSZ-es képviselő ellen.

"Addig, ameddig valakit gyanúsítanak, nem jelenti azt, hogy az illető bűnös. Úgy gondolom, hogy az ártatlanság vélelmének érvényesülnie kell" - hangsúlyozta.

Ugyanakkor elmondta, az RMDSZ kinevezett, választott képviselői között nincs helye olyan politikusnak, akit az igazságszolgáltatás végső, visszavonhatatlan döntéssel elítél.

"Egy vádlottnak ki kell lépnie az RMDSZ-ből, vissza kell lépnie tisztségéből, abban a pillanatban, amikor az igazságszolgáltatás a végső döntést meghozza, és ez a döntés ellene szól". Az elmúlt évek azt igazolták - és csak két nevet mondanék: Nagy Zsolt, és Markó Attila - hogy semmit nem jelent az, hogy a DNA valaki ellen a vizsgálatot elindította, és kéri azt, hogy elítéljék" - mondta a kampányfőnök.

Kampánytechnika szempontjából azonban valóban megnehezíti az RMDSZ dolgát egy ilyen DNA-kezdeményezés - vélekedett a kampányfőnök. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS