2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"Szappanbuboréknak" tekinti Olosz Gergely a DNA ellene felhozott vádjait

2012. október 05. 14:35, utolsó frissítés: 15:50

Politikai megrendelésre felfújt "szappanbuboréknak" tekinti Olosz Gergely, az RMDSZ Kovászna megyei képviselője az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ellene felhozott vádjait.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott román nyelvű közleményében Olosz Gergely úgy vélekedett, a Korrupcióellenes Ügyosztály elfogadhatatlan szakmai hibát követett el, amikor vádat emelt ellene. Hozzátette, a nevéhez kapcsolt ügyet koholmánynak tekinti, amelyet a lejáratására, választási esélyeinek csökkentésére indítottak el éppen a választási kampány előtt.

A képviselő közleményében megemlítette, mindez nem újdonság számára, a négy évvel ezelőtti választások előtt is hasonlóan súlyos, és hasonlóan alaptalan vádak ellen kellett védekeznie. "Akkor másfél évre volt szükségem, hogy bebizonyítsam a vádak valótlanságát, és az ártatlanságom már korántsem volt annyira érdekes, korántsem kapott akkora nyilvánosságot, mint amekkorát az ellenem felhozott vádak kaptak" - áll a képviselő közleményében. Olosz Gergely úgy vélte, a nevéhez kapcsolt ügy kitalálóinak egyetlen célja, hogy akadályozzák kötelessége teljesítésében, a közössége képviseletében.

Olosz Gergely arra is kitért, hogy nem ez az első eset, amikor RMDSZ-es politikusok kerülnek hozzá hasonló helyzetbe. A Székely Mikó Kollégium ügyét említette példaként arra, hogy a szövetség más politikusai is "vétlenül váltak azok célpontjaivá, akik próbálják gyengíteni a szövetséget, annak a magyarság képviseletében felmutatott potenciálját."

>> Olosz Gergely magyar nyelvű közleménye itt olvasható >>

A képviselő ennek ellenére leszögezte, készséggel áll az igazságszolgáltatási szervek rendelkezésére, bízik az igazságszolgáltatásban. "Az efféle akciók nem ijesztenek meg, nem félemlítenek meg. Hűséges maradok a közösségemhez, és továbbra is teljesítem a kötelességemet azokkal szemben, akiket képviselek" - áll Olosz közleményében. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS