2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sértve érzi magát Kovászna megye prefektusa, amiért nacionalistának nevezték

2012. október 09. 09:42, utolsó frissítés: 09:42

Megsértődött Kovászna megye prefektusa, amiért rendszeres magyarellenes megnyilvánulásai miatt nacionalistának nevezték. Codrin Munteanu sajtótájékoztatóján kifejtette: az emberek bíznak benne, sokan keresik fel panaszukkal, eközben a háromszéki politikusok, és a sajtó egy része nacionalistának nevezi őt.


Codrin Munteanu kifejtette: sértve érzi magát, amiért Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád egy interjúban megkérdőjelezte szellemi képességeit, általános műveltségét, és kinevezésekor azt mondta, hogy „Ceauşescu szelleme beköltözött a prefektúrára”. A kormánybiztos szerint ezért akár perelhetne is, de nem teszi, de azt ne várja el tőle senki, hogy az általa alkotmányellenesnek tartott autonómia témában tárgyalóasztalhoz üljön.

A háromszéki prefektus tevékenységéről Antal Árpád korábban úgy nyilatkozott: annak az elvárásnak próbál megfelelni, hogy adott esetben magyarellenes legyen, és elfelejti, hogy fizetésének háromnegyedét a magyar emberek adójából kapja. „Nem egy magyarellenes prefektus kell megmondja, hogy milyen névre kereszteljenek egy utcát Sepsiszentgyörgyön, aki – bár a törvény őrének nevezi magát – nem figyel oda, hogy az alárendeltségébe tartozó dekoncentrált intézményekben is érvényesüljön a kétnyelvűség – fogalmazott a polgármester, aki szerint Codrin Munteanu azt akarja elérni, hogy a sepsiszentgyörgyiek saját szülőföldünkön másodrangú állampolgároknak érezzék magukat.

Antal Árpád szerint a prefektusnak tisztelnie kellene az itt élő embereket, nyelvüket és szimbólumaikat. „Nem mi akartuk, hogy Románia kiterjessze szuverenitását a magyarok felé, hanem a román állam akarta, és ez felelősséggel is jár irányunkba” – fejtette ki a sepsiszentgyörgyi polgármester. (sláger rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS