2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Orbán Viktor felkérte Szász Jenőt a Nemzetstratégiai Intézet megalapítására és vezetésére

2012. október 09. 15:32, utolsó frissítés: 15:32

Orbán Viktor miniszterelnök kedden hivatalában fogadta Szász Jenőt, az MPP elnökét, és felkérte őt a Nemzetstratégiai Intézet megalapítására és vezetésére - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke. Havasi Bertalan közleményében úgy fogalmaz: az intézet a kormány nemzetpolitikai döntéseit előkészítő háttérintézményként működik majd a magyar közigazgatásban.


A keddi találkozón Orbán Viktor és Szász Jenő áttekintették a nemzetpolitika aktuális, időszerű kérdéseit, és szót ejtettek a sorra kerülő romániai parlamenti választásokról is. Egyetértettek abban, hogy a hatékony nemzetpolitikai cselekvéshez elengedhetetlenek a nemzetstratégiai alapkutatások, és szükségesnek tartják a Magyarországon már újonnan átalakított vagy átszervezés alatt álló összefüggő gazdasági, közigazgatási, oktatási és egészségügyi rendszerek Kárpát-medencei kiterjesztését is.

Éppen ezért Orbán Viktor miniszterelnök "elismerve és méltányolva Szász Jenő Erdélyben eddig kifejtett tevékenységét" felkérte őt a Nemzetstratégiai Intézet megalapítására és vezetésére - áll a közleményben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS