2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A nyugdíjtörvény módosítását kérte Kerekes Károly

2012. október 12. 10:09, utolsó frissítés: 10:09

Kerekes Károly azt szeretné, ha jövő héten sürgősségi eljárásban tárgyalná a parlament kezdeményezését, miszerint nyugdíjazáskor külön kellene választani az egyes besorolást a kettes és a hármas besorolást. Az RMDSZ képviselője elmondta, a módosítás értelmében korkedvezményt kapnának és korábban nyugdíjba mehetnének azok, akik 2001. április elseje előtt egyes munkacsoportban dolgoztak: az első csoportba tartozók ugyanis egészségtelenebb, ártalmasabb munkakörülmények között dolgoznak.


A politikus szerint azért kell változtatni a jelenlegi szabályozáson, mert a hatályban levő nyugdíjtörvény a korkedvezménynél nem tesz különbséget az egyes és a kettes munkacsoportok között. Így aki egyes munkacsoportban dolgozó ugyanannyi korkedvezményt kap, mint az, aki kevésbé veszélyes körülmények között dolgozott.

“Az új nyugdíjtörvény megfosztotta azokat, akik 2001 április elseje előtt egyes munkacsoportban dolgoztak azon joguktól, hogy úgy menjenek el korábban nyugdíjba, mint az azelőtti szabályozás idején” - fogalmazott. Amennyiben sikerül jövő héten napirendre tűzni a képviselőház plénumában az ügyet, akkor akár novembertől életbe léphet a törvénymódosítás, amelyet Kerekes Károly szerint minden párt támogat. A változás mintegy 500 ezer személyt érintene. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS