2023. március 26. vasárnapEmánuel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

On-line elérhető lehet a Hivatalos Közlöny

2012. október 16. 14:35, utolsó frissítés: 15:21

A szenátus tegnap hallgatólagosan elfogadta a Hivatalos Közlöny ingyenessé és on-line elérhetővé tételére vonatkozó törvénymódosító tervezetet. A jelenleg csak részlegesen elérhető, illetve megvásárolható kiadványhoz való ingyenes hozzáférést Sorin-Serioja Chivu független, Sorin-Constantin Lazăr PSD-s, Sorina Plăcintă PDL-s és Gheorghe Saghian PSD-s szenátorral együtt Frunda György RMDSZ-es szenátor kezdeményezte.


A döntő ház szerepét ez ügyben a képviselőház tölti be, ide a napokban küldik át a felsőházból a törvénytervezetet, ott a bizottságok megtárgyalják, véleményezik, majd az alsóház törvényhozói szavaznak róla.

Frunda szerint a tervezet fogadtatása vegyes, de tárgyalni fog Mona Pivniceru igazságügyi miniszterrel, és abban reménykedik, hogy nem ütközik majd akadályba a tervezet elfogadása.

"Remélem, elfogadják a tervezetet, hiszen az alkotmány szentesíti a védelemhez való jogot, ennek pedig az előfeltétele az, hogy ismerjük a törvényt. Nincs meg mindenkinek az anyagi feltétele ahhoz, hogy megvásárolja a Hivatalos Közlönyt, annál is inkább, mert nem olcsó" – nyilatkozta a Transindexnek a szenátor. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS