2023. január 31. keddMarcella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A románok civil fóruma elítéli a sepsiszentgyörgyi szimpátiatüntetést

2012. november 08. 09:23, utolsó frissítés: 09:46

A Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma elítéli és provokatívnak tartja a csütörtökre meghirdetett sepsiszentgyörgyi székely zászlós felvonulást. A szervezet vezetői szerint az RMDSZ kampányakciójáról van szó, ugyanakkor úgy vélik, az ilyen jellegű rendezvényeket körültekintően, megfelelő óvatossággal, felelősséggel és a különböző népcsoportok egymás melletti békés együttélésére való tekintettel kellene megszervezni – olvasható a szervezet közleményékben.


A civil fórum A székelység története című tankönyv kiadását is provokatív gesztusnak minősítik, akárcsak a székely zászló használatát is. „Emlékeztetjük az RMDSZ vezetőit, hogy a magyar közösség szimbólumait először hivatalosan is jóvá kell hagyatni és csak azt követően lehet kihelyezni közterületre” – áll a dokumentumban. A fórum vezetői arra kérik a háromszéki magyarokat, hogy ne válaszoljanak az RMDSZ provokatív felhívására.A szervezet támogatásáról biztosította Codrin Munteanut, Kovászna megye prefektusát, aki szerintük a törvény igazi őre.

A Kovászna megyei RMDSZ háromszéki szervezete csütörtökön 16 órára szimpátiatüntetést hirdetett meg a sepsiszentgyörgyi kormánybiztosi hivatal előtt, melynek során szeretnék bebizonyítani, hogy a székelység ragaszkodik a szimbólumaihoz. (vox fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS