2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Várhatóan felbontják a Nagylak-Arad autópálya-szakasz kivitelezési szerződését

2012. november 09. 12:44, utolsó frissítés: 14:56

Felbonthatják az Arad-Nagylak autópálya-szakaszra vonatkozó kivitelezési szerződést: az európai alapokból is finanszírozott beruházás szerződése az Európai Bizottság szerint tévesen megszervezett licit eredményeként köttetett.


Októberben Johannes Hahn regionális politikáért felelős EU-biztos hivatalosan értesítette a romániai hatóságokat a Közlekedési, Versenyképességi és Regionális Operatív Programok befagyasztásáról. Az első két program finanszírozása július elseje óta szünetel, az ország azóta nem küldhetett forrásigénylést az Európai Bizottság felé.

A program keretében kötött szerződéseket felülvizsgálják, és ahol rendellenességeket állapítanak meg, ott felbontják a szerződéseket.

"A Nagylak-Arad pályaszakaszra vonatkozó szerződést az Európai Bizottság szerint téves elvek mentén megszervezett licit alapján kötöttük meg. Várhatóan költségvetés-módosítást kell végrehajtani, fel kell bontani a szerződést és egy új versenytárgyalást kell kiírni" - jelentette ki Victor Ponta.

A Mediafax hírügynökség júliusban arról tájékoztatott, hogy az Európai Bizottság felfüggesztené az Arad-Nagylak autópálya-szakasz kapcsán megítélt finanszírozás folyósítását, mert szabálytalanságokat észlelt és a csalás tényét sem zárja ki.

A 39 kilométeres Arad-Nagylak autópálya-szakaszt két részre osztották, egy portugál és egy német konzorcium nyerte meg a versenytárgyalásokat. Az építési munkálatok tavaly ősszel kezdődtek el, az utat jövőre kellett volna átadni a forgalomnak. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS