2023. február 9. csütörtökAbigél, Alex
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az RMDSZ is részt vesz az EMNP által szervezett sepsiszentgyörgyi autonómiatüntetésen

2012. november 16. 10:16, utolsó frissítés: 10:16

Székelyföld területi autonómiájáért rendez tüntetést Sepsiszentgyörgyön november 24-én az EMNP - jelentette be csütörtökön Toró T. Tibor. A megmozdulást Sánta Imre református lelkész, az EMNP sepsiszentgyörgyi képviselőjelöltje kezdeményezte.


"Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy részmegoldások nem elegendőek: a székelység gondjaira a Székelyföld területi autonómiája a megoldás" - hangsúlyozta az EMNP elnöke. Hozzátette, a választási kampányban jobb esély van arra, hogy az önrendelkezésért megtartott tüntetés híre eljut a prefektuson keresztül a bukaresti kormányhoz, illetve a nemzetközi fórumokhoz. Elmondta: az EMNP olyan megoldást szorgalmaz Székelyföld számára, amely az itt élő románoknak kulturális autonómiát biztosítana.

Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke úgy nyilatkozott: bár az EMNP kampányrendezvényének tartja, támogatja a megmozdulást, és az RMDSZ helyi vezetői is jelen lesznek. Hozzátette: az RMDSZ száz székely zászlót biztosít a tüntetőknek. Úgy vélte, hogy a résztvevőknek legalább a felét az RMDSZ fogja mozgósítani. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS