2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ezen a héten kezdődik az ingyenes influenza elleni védőoltás-kampány

2012. november 19. 15:28, utolsó frissítés: 15:32

Az influenza elleni védőoltás-kampány elkezdődött: az egészségügyi minisztérium a veszélyeztetett csoportok számára biztosít ingyenes védőoltást, az összesen egymillió dózis injekció beadása ezen a héten kezdődik el. Eddig egy influenzás esetet regisztráltak, a beteg egy Argeş megyei 15 éves fiú, azonban állapota nem volt súlyos, így nem igényelt kórházi ápolást.


"A közegészségügyi igazgatósághoz két ütemben jut el a minisztérium által rendelkezésre bocsátott védőanyag: miután az első 500 ezer adagot az igazgatóságok továbbosztották a családorvosi rendelőknek és az egyéb egészségügyi intézményeknek, a hónap végéig a vakcinák többi része is megérkezik hozzájuk" - jelentette ki Raed Arafat egészségügyi miniszter.

Az oltáskampányra idén kiutalt pénzösszeg nagyjából megegyezik a tavalyi kampány költségeivel, azaz 11 millió lejbe kerül.

Idén az oltásokat az Unifarmon keresztül a Sanofi Pasteur cégtől vásárolta a minisztérium, mivel a Cantacuzino Intézet gyártásvonalát leállították.

Az oltáskampány során a 65 év feletti, a krónikus - főként légúti és szív-érrendszeri - betegségektől szenvedő, anyagcsere-zavaros, állami intézményekben élő gyerekek és idősek, illetve a várandós kismamák részesülnek ingyenes védőoltásban.

November 5. és 11. között 77 275 légúti fertőzéses beteget regisztráltak, arányuk 1,6%-kal volt magasabb az előző héten regisztrált betegek számához képest. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS