2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bihar megye: megfélemlítésre panaszkodik az EMNP

2012. november 26. 18:28, utolsó frissítés: 18:32

Az EMNP kampányfőnöke azt állítja, Bihar megyében az RMDSZ megfélemlítette a Móka amatőr színtársulat tagjait, elmondása szerint a társulat tagjai a nyomásgyakorlás következtében lemondták öt fellépésüket az EMNP kampányrendezvényein.


Szilágyi Zsolt szerint "a Bihar megyei RMDSZ" egyenként kereste fel a csoport több tagját, azzal fenyegetve meg őket, hogy kirúgják az állásaikból, ha fellépnek az EMNP rendezvényen.

Az EMNP kampányfőnöke a Transindexnek elmondta, nem tudnak konkrét bizonyítékkal szolgálni a Móka társulat megfélemlítése kapcsán, azonban az EMNP-nek érvényes szerződése volt a Móka társulattal, a megfélemlítésen kívül más magyarázatot nem lát arra, hogy miért mondta volna le a társulat a fellépéseket.

Szabó János, a társulat vezetője, aki az EMNP érmihályfalvi tanácsosjelöltje volt az önkormányzati választásokon, megerősítette: az RMDSZ Bihar megyei szervezete részéről a társulat több tagját - őt magát is - megkeresték, és nyomást gyakoroltak rájuk: azzal fenyegették meg, hogy a társulat többnyire pedagógusként dolgozó tagjait kirúgják állásukból. A színjátszó társulat vezetője érdeklődésünkre sem volt hajlandó neveket mondani, azzal érvelve, hogy ő maga is pedagógus, a magyar iskolák igazgatói pedig "RMDSZ-es vonalon vannak kinevezve".

Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke megkeresésünkre elmondta, az RMDSZ egyetlen tagja sem beszélt a Mókával, és hangsúlyozta: a Mókának RMDSZ-es tagjai vannak. "Furcsa lenne, hogy egy RMDSZ-tag egy EMNP-s kampányrendezvényen lép fel. A helyhatósági választási kampányban a Mókának volt egy olyan döntése, mely szerint semmilyen választási kampányrendezvényen való fellépést nem vállalnak éppen azért, mert a tagok politikai szimpátia szempontjából sokszínűek, és nem akarták, hogy ez megosztottságot eredményezzen a csoporton belül. Szabó Jánosnak, úgy tudom, helyi szinten személyes sérelmei vannak, de ezt nem akarom kommentálni. Én vele nem beszéltem, és tudomásom szerint kollégáim egyike sem beszélt Szabó Jánossal" - mondja a szövetségi politikus.

"Amit Szabó János mond, az egy hazugság, mert a megyei szervezet nevében senki nem hívhatta fel őt. Másrészt ez a fajta viktimizáló kommunikáció már megszokott az EMNP részéről. A választások után nem azt fogják majd mondani, hogy azért nem sikerült, mert nem voltak jók, mint alternatíva, így most előremenekülnek, és megteremtik az érvrendszert, amivel kudarcukat kimagyarázhatják. Szabó János tudja ezt, neki a párttagsági könyve máshol van, ezért nem akar megnevezni embereket. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS