2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csíkszeredában tanuló csángó fiatalokat támogat a Hargita Megyei Tanács

2012. november 28. 08:28, utolsó frissítés: 08:28

Ötvenöt moldvai csángó középiskolás csíkszeredai bentlakási költségeinek fedezésére vállalt kötelezettséget a Hargita Megyei Tanács. A húszezer lej értékű támogatási szerződést kedden írták alá Csíkszeredában a Hargita megyei önkormányzat, a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) és a csíkszeredai Székely Károly Iskolaközpont vezetői.


A Hargita megyei önkormányzat közleménye szerint az eseményen részt vett Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is, aki elmondta, a csángópolitikában mindeddig a csángószövetség elképzeléseinek a támogatása bizonyult jó döntésnek.

"Akkor történtek a legnagyobb veszteségek, amikor kívülről próbálták megmondani, hogy mi a jó nekik" - jelentette ki Kelemen Hunor arra utalva, hogy tavasz óta a magyar állam immár nem az MCSMSZ-t bízta meg a moldvai magyar oktatási program lebonyolításával.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke a székelyföldi felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozta csángó ügyben. Megjegyezte, a csángóprogram nem okoz pártpolitikai feszültségeket Erdélyben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS