2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Törvényszék: törvénytelenül helyezték ki az uzoni polgármesteri hivatalra a székely zászlót

2012. november 29. 17:10, utolsó frissítés: 17:10

A Kovászna megyei törvényszék a Kovászna megyei prefektúrának adott igazat abban a perben, amelyben a kormánybiztosi hivatal feljelentette Uzon község polgármesteri hivatalát a székely zászló kitűzése miatt.


„Meglehetősen furcsának találom, hogy a román pártok és a sajtó hamarabb értesült a törvényszék döntéséről, mint én” - válaszolt megkeresésünkre Uzon polgármestere. Ráduly István elmondta, addig nem kívánja kommentálni a határozatot, amíg kézhez nem kapja az indoklást. Kérdésünkre, hogy leveszik-e a zászlót, a községvezető elmondta, a zászló a helyén marad, és az indoklás kézhez vétele után megfellebbezik a döntést.

Hozzátette: ha az amerikai zászlót helyezték volna ki a polgármesteri hivatalra, valószínűleg senkit sem zavart volna, de a székely lobogó, amelyik ráadásul nem is egy állam zászlaja, hanem egy nép szimbóluma, egyből szemet szúrt. „A román zászló ki van tűzve, azt tiszteletben tartjuk, és elvárjuk, hogy mások is tiszteletben tartsák a székely zászlót” - zárta a polgármester. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS