2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Neamţ megyében voltak bevetésen a Hargita megyei hegyimentők

2012. december 17. 10:03, utolsó frissítés: 10:03

Vasárnap délben telefonon kért segítséget a Neamţ Megyei Tanács elnöke Borboly Csabától, Hargita megyei tanácselnöktől, hogy az alintézményként működő hegyimentő közszolgálat segítsen a mentésben egy, a havazás miatt elzárt faluban.

A hegyimentők Gyergyóhollóban voltak mentőakción, és egész éjjel dolgoztak, a telefonhívást követő egy órán belül már el is indultak az egyik korszerű hójáróval segíteni a külvilágtól elzárt Neamţ megyei településnek – mondta Borboly.

Az Argo típusú nyolckerekű készenléti járművet a hargitafürdői hegyimentőcsapattól küldték el egy, a vezetésére kiképzett személlyel. Az élelmiszer eljuttatásában és a beteg emberek elszállításában tudunk elsődlegesen segíteni ezúttal – tájékoztatott Fekete Örs, a hegyimentő közszolgálat vezetője.

Hargita megyének nemrég több mint kétmillió eurót sikerült lehívni EU-s forrásokból a hegyimentő közszolgálat korszerűsítésére. A megyei tanács európai uniós pályázattal nyert négy nyolckerekű készenléti járművet, amely télen-nyáron bevethető, árvíz és nagy hó esetén egyaránt. A héten az előre jelzett havazások miatt Vrancea megye is segítséget kért Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatától. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS