2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Költségvetés kiigazítással zárta az évet a Kovászna Megyei Tanács

2012. december 17. 18:36, utolsó frissítés: 18:36

Az év utolsó rendes tanácsülésére került sor ma a Kovászna Megyei Tanácsnál. A testület tagjai többek között a megyei érdekeltségű közintézmények költségvetésének módosításról és kiigazításról is szavaztak.


A határozat értelmében a Diakónia Keresztény Alapítvány további 10.000 lejes támogatásban részesült, amelyet a humanitárius tevékenységet folytató szervezet még az év eleji pályáztatás során kérvényezett. Ezt az összeget a Gyermek Fejlődési Állapotának Megfelelő Gondozási Szolgáltatás 4 Évig Programjára fordítanak, valamint szociális problémákkal küzdő gyermekek nappali gondozási központjára irányítanak. Továbbá a Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség költségvetését is kiegészítették 6.000 lejjel, amit a Megyei Mentőszolgálat és a Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség Integrált Eligazító Központjának javítására fordítanak. A kiutalt összegeket a megyei tanács a tartalékalapból fedezi.

Az év végi tanácsülés keretében elfogadták a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház szerkezeti felépítésnek módosítására vonatkozó javaslatot is, ennek értelmében nemsokára beindulhat az intenzív terápiás ellátás az újszülött osztályon. Jóváhagyták a megyei személyszállítási program rendszeres járatainak a menetrendjét is – a döntés hat évre szól, az egyes útvonalak menetrendjét pedig pályázás alapján nyerhetik el a szolgáltatók. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS