2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közös szándéknyilatkozat alapján kellett volna együtt kormányozzon az USL és az RMDSZ

2012. december 19. 10:27, utolsó frissítés: 11:39

Victor Ponta és Crin Antonescu közös szándéknyilatkozatot írtak alá Kelemen Hunorral a közös kormányzásról a választási kampány előtt – állította a liberális pártelnök kedd este a Realitatea TV műsorában.

Antonescu elmondta: a szerződés aláírásától a választások végéig számos dolog nem a szándéknyilatkozat szellemében történt, ez pedig a PNL számára az egyezség felmondását jelentette.

„Én és Victor Ponta írtuk alá. Amit aláírok, azt nem rejtegetem. Az RMDSZ az aláírás pillanatától kezdve nem volt tisztességes partner. Elveken alapuló közös kormányzást szerettünk volna, ennek megvalósulásáért még az utolsó métereken is erőfeszítéseket tettünk” - fogalmazott Antonescu. Hozzátette: tárgyaltak néhány kérdésről, köztük az alkotmány első cikkelyéről is, lehetett volna egy minimális konszenzus, de az RMDSZ válasza az volt, hogy ők minisztereket akarnak - mondta a PNL elnöke


Kelemen Hunor megerősítette az MTI-nek, hogy létezett egy írásos szándéknyilatkozat az USL és az RMDSZ között. "Igen, létezett egy elvi egyezség az USL-vel, és az RMDSZ ezt betartotta. Az egyedüli ember, aki nem tartotta be, az Crin Antonescu, aki feltételeket szabott a választások után" - mondta az RMDSZ elnöke, felidézve: azt kérték az RMDSZ-től, fogadja el az alkotmány első cikkelyét, amely nemzetállamként határozza meg Romániát. (realitatea, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS