2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gyergyói hegyimentők mentették meg a Bucsinon ragadt magyarországi turistát

2012. december 23. 22:31, utolsó frissítés: 2012. december 26. 12:27

Idejében megtalálták és lehozták a hegyről vasárnap reggel azt a magyarországi turistát, aki szombat este akadt el motoros-szánjával az erdélyi Bucsin-tetőn - közölte az MTI-vel Kastal László, a mentésben részt vevő gyergyószentmiklósi Dancurás hegyimentő csoport tagja.


A debreceni férfi több társával együtt motoros-szánnal kirándult a Bucsin-tetőn, de leszakadt a csoporttól, mert a jármű meghibásodott. A csoport tagjai csak jóval később, a szálláshelyre visszatérve vették észre hiányát és éjfél körül kértek segítséget.

A gyergyói csendőrök és hegyimentők egy nyolctagú csoportja többórás keresés után találták meg pórul járt turistát. Gheorghe Suciu, a csendőrség szóvivője szerint csak a megfelelő ruházat mentette meg a kirándulót a kihűléstől, ugyanis vasárnap hajnalban a Gyergyói medencében -18 fokig süllyedt a hőmérséklet.

Kastal László az MTI-nek elmondta: ez egy szerencsés eset volt, nem történt, kihűlés, fagyás, mert idejében megtalálták az eltűntet a nyomok és társai útmutatása alapján.

"A Hargita hegylánc egyik legelhagyatottabb zugában, vad, erdei környezetben, a lakott településektől 40 kilométernyire hibásodott meg a motoros-szán, ahol mobiltelefonjának nem volt jele és nem tudott segítséget kérni" - magyarázta a hegyimentő. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS