2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az HBO-val helyettesíti a Dolce a PRO TV-t

2013. január 03. 11:48, utolsó frissítés: 11:48

A Pro TV és a Romtelecom közti tárgyalások eredménytelenül záródtak, így január 3-tól, csütörtöktől kikerül a Romtelecom Dolce csatornakínálatából a Pro TV csoport 11 csatornája – olvasható a kábeltelevízió szolgáltató közleményében. E szerint a hiányzó csatornákat a következő adókkal pótolja a Dolce: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits , Eurosport 1 HD și Shorts HD. Az IPTV és a CATV platformmal rendelkezők számára a Mooz Dance és a Mooz Dance HD csatornák is elérhetővé válnak.

A közlemény szerint a Pro TV csoport az eddigi ár háromszorosát kérte a Romtelecomtól a sugárzási jogdíjért. Az ár nincs összhangban a piaci valósággal, ráadásul annak kifizetése esetén a társaság kénytelen lett volna emelni az előfizetői díjakat, így nem tudta elfogadni a PRO TV ajánlatát. „A Romtelecom felajánlotta a televíziós társaságnak, hogy külön csomagot állít össze a 11 csatorna számára magasabb előfizetői díjért, ám az erről szóló tárgyalások is kudarcba fulladtak” - áll a dokumentumban.

A PRO TV adása az IPTV és a CATV platformokon továbbra is fogható lesz, míg a csoport valamennyi csatornája elérhető lesz a Romtelecom tulajdonában lévő NextGen platformon. 2012-ben a teljes lakosság összesített nézettségi toplistájának élén a PRO TV állt. (hírszerk./mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS