2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

7 fiókszervezetet nyit a történelmi régiókban az ICR

2013. január 03. 17:32, utolsó frissítés: 17:32

Január 14-től az ország több történelmi régiójában is megnyitja képviseletét a Román Kulturális Intézet - írja az Agerpres.

A moldvai fiókszervezet Iasi-ban fog működni, január 14-én nyitják meg, a vezetői tisztségre Cassian Maria Spiridont nevezték ki. Dobrogea régiónak Tulceán lesz ICR-kirendeltsége, január 17-én nyílik meg, a Körösök vidékét és a Bánságot január 24-től az aradi ICR fogja kiszolgálni, itt Gheorghe Schwartz lesz az igazgató. Otléniát két régióra osztotta az ICR vezetősége: Targu-Jiu-ban január 25-től, Craiován február 22-től kezdi el működését a két ICR-képviselet, Ion Deaconescu, illetve Gabriel Coşoveanu vezetésével. Máramaros Nagybányán kap ICR-fiókot, amely február 14-én nyílik, és Florica Bud lesz az igazgatója. Erdélyt február 15-től fogja kiszolgálni a Kolozsváron nyíló, Irina Petraş vezette képviselet.

Mindenik ICR-fiókszervezet két alkalmazottal kezdheti el működését, további munkaerő alkalmazását a fiókszervezetek saját, például pályázati úton elnyert bevételek révén fedezhetik.

Az ICR-kirendeltségek megbízatása a helyi szinten termelődő kulturális értékek és kezdeményezések felkarolásában és a külföldi ICR-képviseletek segítségével ezeknek az értékeknek a nemzetközi megismertetésében merül ki.

A frissen nyíló ICR-fiókszervezetek mindenikének lesz székháza, a tevékenysége lebonyolításához kiállítótermekhez, konferenciatermekhez, koncerttermekhez is hozzáférhet. A fiókszervezetek mindenikét egy igazgató és egy aligazgató vezeti. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS