2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Módosították a kórházak látogatási idejét: reggeltől estig be lehet menni

2013. január 12. 12:13, utolsó frissítés: 2013. január 13. 13:04

Módosították a kórházak látogatási idejét, hogy barátságosabbá, emberközelibbé tegyék azokat - jelentette be Raed Arafat, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára és miniszter-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár szerint a betegnek szüksége van a családja támaszára és jelenlétére, ezért reggeltől estig tartó, mindennapos látogatási időt írtak elő az egészségügyi intézményekben. Arafat szerint az eddigi beteglátogatási rendszer, olyan volt a börtönök látogatási ideje. Abszurdumnak tartja, hogy a beteget a hozzátartozói csupán heti három alkalommal látogathatták, két óra hosszat. Olyan programot vezetnek be, amely által a beteg és a családja akár a egész nap együtt lehet.

A 2012. decemberében elfogadott dokumentum értelmében, az Egészségügyi Minisztérium kitolta az egészségügyi intézményekben való beteglátogatás idejét. Hétfőtől péntekig 15.00 és 20.00 óra között, míg szombaton és vasárnap 10.00 és 20.00 óra között szabad a bejárás a kórtermekbe.

A több mint háromágyas szobákban egyszerre csak 3 látogató mehet be egy pácienshez, és egyidőben legfeljebb 2 beteg fogadhat hozzátartozót.

Az intenzív osztályon fekvőkhöz kizárólag családtagok mehetnek be, egyszerre legtöbb két személy léphet be a kórterembe, betartva a belső rendszabályzatot – áll az újonnan elfogadott törvényben. (marosvasarhely.info/mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS