2024. február 25. vasárnapGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A székely zászló kitűzésére buzdít a budafoki önkormányzat

2013. január 28. 17:49, utolsó frissítés: 17:49

A budapesti XXII. kerületi önkormányzat arra kéri a magyarországi településeket, hogy tűzzék ki hivatalaikra a székely zászlót, szolidaritásuk jeleként. Budafok február 5-én délelőtt teszi ki ünnepélyesen a zászlót.


Az önkormányzat hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármester és Németh Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő szolidaritást vállal a székelyföldi településekkel szimbólumaik szabad használatáért folytatott küzdelmükben. A kerület február 5-én, kedden tűzi ki a székely zászlót a Városházára, határozatlan időre.

Mint írták, az Európai Unió alapvető értéke az identitás szabad vállalása, nem lehet kérdés, hogy szabad-e egy régió szimbólumait a helyi közösségek falvai, városai polgármesteri hivatalának épületére kitűzni.

Bírálták, hogy a székelyföldi önkormányzatok vezetőit pénzbírság fenyegetik, ha az ősi jelképeikből született lobogót kitűzik. A kerület felhívást intézett a többi magyarországi településhez, amelyben arra kérik őket: vállaljanak szolidaritást a székelyföldi polgármesterekkel és valamennyi erdélyi magyarral, hogy érezzék, "nemcsak a paragrafusokban él" a nemzeti összetartozás. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS