2023. február 9. csütörtökAbigél, Alex
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Borbély: Bukovinában is használnak helyi zászlókat

2013. február 07. 11:13, utolsó frissítés: 11:37

"A 14. század óta létezik a székely zászló, azóta számos helyre kifüggesztették, ezúttal középületekre is" - mondta el szerda este Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke az Antena 3 hírtelevíziónak nyilatkozva. "Az ügy a Kovászna megye prefektus hozzáállása miatt robbant ki, aki 25 eljárást kezdeményezett a székely zászló kifüggesztése miatt. Kovászna és Hargita megyében mindig is szokás volt a székely zászló használata, nem gondolom, hogy ez bárkit zavart volna. Bukavinában is tudok helyi zászlókról, ez egy természetes hagyomány" - mondta a politikus.


Borbély szerint a romániai külügyminisztérium Németh Zsolt nyilatkozatára adott válasza kiegyensúlyozott volt, és arról szólt, amiről valóban beszélni kellene: Románia és Magyarország stratégiai partnerségéről, ennél fontosabb problémákról.

"Remélem, hogy a zászlóügyben a közhangulat két-három napon belül lenyugszik, és arról tudunk majd beszélni, hogy miként kell módosítani a törvényt, hogy ezeket a típusú zászlókat ki lehessen függeszteni a közintézményekre is" - zárta Borbély. (antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS