2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Băsescu majd akkor nyilatkozik székely zászlóügyben, ha a magyar államelnök is megszólal

2013. február 07. 12:19, utolsó frissítés: 13:01

Traian Băsescu államelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján nem fejtette ki a véleményét a székely zászló üggyel kapcsolatban. Azt mondta, ez a kormány és a külügyminisztérium feladata, nem válaszol egy nagykövet felvétésére. Csak akkor reagál, amennyiben a magyar államelnök is megszólal a témában és az álláspontja nem lesz elfogadható.


Traian Băsescu államelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján nem fejtette ki a véleményét a székelyzászló-üggyel kapcsolatban. Azt mondta, ez a kormány és a külügyminisztérium feladata.

"Nem kérhetik, hogy az államelnök egy olyan politikus legyen, aki egy nagykövet felvétésére válaszol, az országban vannak más olyan intézmények, amelyek a napi ügyekkel foglalkoznak. Majd csak akkor szólalok meg, ha ezt a magyar államelnök is megteszi, és a reakciója nem lesz elfogadható" - mondta.

Băsescut arról is kérdezték, szóba hozza-e az ügyet a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozón, de azt mondta: az EU-s költségvetés és Moldova köztársaság az EU-hoz való csatlakozásának az elősegítése jelenti a prioritást, és csak akkor beszélget más témákról, ha erre lehetősége adódik. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS