2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Antal Árpád: ijesztő volt a székely zászlót övező médialincselés

2013. február 08. 12:44, utolsó frissítés: 13:30

A székely zászló elleni médiacirkusszal a valós problémákról próbálják elterelni a figyelmet - véli Sepsiszentgyörgyi polgármestere. Antal Árpád szerint ijesztő volt azt látni, ahogy a magyar közösséget ilyen méltatlan médialincselés érte, és ahogy ezt az akciót az Antena3 televízió irányítja.

A városvezető szerint eközben kevesen vették észre, hogy Dan Şova, az országos fejlesztési projektekért felelő tárca nélküli miniszter bejelentette: nincs pénz az erdélyi autópálya megépítésére. A székely zászlós ügy többek között arról szól, hogy az erdélyi emberek autópálya helyett cirkuszt kapnak az új kormánytól - fogalmazott.

"Öt év múlva ünneplik az egyesülés 100 éves évfordulóját, amikor meg kell húzni a vonalat, és megnézni, mit nyertek az erdélyiek, magyarok és románok azzal, hogy román fennhatóság alá kerültek. Valójában nem nyertek semmit, csupán kiszipolyozták az erdélyieket, és elvitték pénzüket Bukarestbe, és ott építettek autópályákat. Legyen világos, az 1918 december 1-én tett ígéretek nem évülnek el, azokat 100 év után is be kell tartani" – mondta a politikus.

Antal Árpád nem érti, mi zavarja a románokat a székely zászlóval kapcsolatosan. Számára az alkotmány legfontosabb előírása a szabadság, és a székelyföldiek nem korlátozzák senki szabadságát azzal, hogy saját szimbólumaikat szabadon használják - mondta.

„Szabad Európában nem mondhatja meg senki, hogy hol használhatjuk jelképeinket, és az is elfogadhatatlan, hogy az Európai Unióban hivatalos a magyar nyelv, de szülőföldünkön nem az" – fejtette ki Antal Árpád, aki a Facebookon magyar, román és angol nyelven a székely zászló használatára buzdított.

„Arra kérem barátaimat és ismerőseimet, hogy a székely zászló körül kialakult méltatlan médiacirkusz elleni tiltakozásként tegyék ki borítóképnek a székely zászlót! Ne engedjük, hogy tagadják a létünket, ne engedjük, hogy rongydarabnak nevezzék nemzetünk zászlaját! Hajrá székelyek, hajrá Székelyföld!” – írta közösségi oldalára Antal Árpád. (sláger rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS