2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több mint harminc polgármester vesz át zászlót

2013. február 12. 13:23, utolsó frissítés: 13:41

Több mint harminc polgármester vesz át székely zászlót Budafok-Tétényben csütörtökön - olvasható a Németh Zoltán (Fidesz) Magyarország országgyűlési képviselője és Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármester aláírásával ellátott, az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.


A zászlók ünnepélyes átadása február 14-én Budafok-Tétény polgármesteri hivatalában lesz. Az eseményen a települések képviseletében polgármesterek, alpolgármesterek veszik át a székely zászlót - írták.

Emlékeztettek: január 28-i közleményükben kérték a magyarországi önkormányzatokat, hogy álljanak a székelyföldi települések és polgármestereik mellé, akiket megbüntetnek, ha kitűzik zászlójukat.

"Budafok-Tétény kezdeményezése nyitott szívekre talált". Több mint 50 magyarországi település csatlakozott a szolidaritási felhíváshoz - olvasható a közleményben.

Mint írták, a Tisztességes Választásért Alapítvány 50 zászlót adott át Budafok-Téténynek, hogy továbbítsa azt a csatlakozó településeknek.

Eddig többek között a főváros 22 kerülete közül a III., VII., XVIII., a XXI. és a XXII. kerülete, valamint Gyöngyöspata, Diósd, Siófok, Barcs, Tata, Somogyvár, Tököl, Vác és Cegléd tűzte ki a zászlót a helyi önkormányzati hivatal épületére.

Az Agerpres hírügynökség hétfői közlése szerint Hargita megyében negyven polgármesteri hivatalon, 62 iskolán és több más középületen leng a székely zászló. Tegnap a Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróság indokolta meg döntését, amellyel eltörölte a Hargita megye zászlójáról szóló megyei tanácsi határozatot. 2009-ben Hargita Megye Tanácsa a székely zászlót fogadta el megyezászlójaként. A bírósági döntés megindoklása közzétételét követően (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS