2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bírálja Tőkés Lászlót Puiu Haşotti

2013. február 12. 14:20, utolsó frissítés: 14:20

Bírálta Tőkés László európai parlamenti képviselőt keddi bukaresti parlamenti felszólalásában Puiu Haşotti, PNL-s szenátusi frakcióvezető, aki szerint Tőkés "minden lehetőséget kihasznál Románia hitelének rontására".


A politikus az EP-képviselőnek a székely zászló kitűzése ügyében kialakult román-magyar vita kapcsán kifejtett álláspontját bírálta.

Haşotti kifejtette: Tőkés László burkoltan egy újabb "marosvásárhelyi fekete márciussal" fenyegetőzött. "Gyanítom, az EP-képviselő nagyon szeretné, hogy Románia újból átélje azokat a rettenetes napokat" - mondta Haşotti.

Haşotti szerint Tőkés László "élvezettel beavatkozott" a zászlóháborúba, és újból bizonyította, hogy "féktelen propagandistája az úgynevezett Székelyföld ábrándos etnikai alapú területi autonómiájának".

A liberális politikus bírálta Traian Băsescu államfőt és a PDL-t, mert szerinte támogatták, hogy Tőkés László korábban az EP alelnöki tisztségét betöltse, Băsescu pedig állami kitüntetést is adott neki. Haşotti szerint Tőkés minden lehetőséget kihasznál, hogy "rontsa az Európai Unióban a román nép és Románia hitelét".

Tőkés László a múlt hét csütörtökön kiadott közleményében úgy vélte, hogy Victor Ponta miniszterelnök kormánya a "marosvásárhelyi fekete márciust megelőző magyarellenes rasszista kampányt másolja". Felszólította Pontát, hogy vessen véget a felfokozott magyarellenes, idegengyűlölő kampánynak, és "ne vezesse ki országát Európából". (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS