2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megállapodás született 6 ingatlannak a csángómagyar oktatás rendelkezésére bocsátásának részleteiről

2013. február 14. 16:07, utolsó frissítés: 17:10

Január végén Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke kezdeményezésére Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese hivatalában fogadta a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége vezetőit.


Az egyeztetésen, melyen részt vett Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár is, a felek megállapodtak az Moldvai Csángómagyarok Szövetsége tulajdonát képező hat ingatlannak az oktatás rendelkezésére bocsátásának részleteiről, illetve arról, hogy az elkövetkező időben a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége oktatási kérdésekért, a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége pedig a kultúramegőrző, a kulturális, vallási, sport- és szociális programokért felelős.

Burus Siklódi Botond, az RMPSZ elnöke megkeresésünkre elmondta, lényegében munkamegosztás történik két civil szervezet között, az egyezséget azért írták alá, hogy az RMPSZ kifizethesse azoknak az ingatlanoknak a költségeit, amelyek az MCSMSZ tulajdonában vannak.

Az RMPSZ oktatási hálózata ennek a tanévnek a kezdete óta 26 helyszínen fejti ki tevékenységét, az oktatás helyszínéül szolgáló ingatlanokat az MCSMSZ-től bérlik. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS